Biologische insecticide van Bayer krijgt EU-goedkeuring

Kas

18-08-2015 13:34 | Door: Chris Thijssen

Het actieve ingrediënt van de nieuwste biologische insecticide van Bayer CropScience is goedgekeurd door de Europese Commissie. Bayer verwacht het middel in 2017 op de Europese markt te introduceren.

De insecticide, met de naam Requiem, beschermt gewassen in kassen tegen zuigende insecten, zoals witte vliegen, bladluizen, tripsen en mijten. Daarnaast zorgt het middel volgens Bayer voor een betere kwaliteit van de oogst.

Requiem is gebaseerd op een mengsel van terpenen. Dit mengsel bootst het natuurlijke extract van de plant Welriekende Ganzenvoet na. Het actieve ingrediënt Terpenoid Blend QRD 460 is goedgekeurd door de Europese Commissie.

Milieubescherming

Volgens de producent is het de eerste keer dat een actief ingrediënt van Bayer CropScience goedkeuring krijgt onder de nieuwe EU-verordening 1107/2009. Deze verordening is opgezet om een hoog niveau van bescherming voor mensen, dieren en het milieu te garanderen, terwijl de landbouwproductie wordt verbeterd.

Bayer CropScience verwacht Requiem in 2017 op de Europese markt te brengen. In Amerika kreeg de producent al eerder toestemming om het middel op de markt te brengen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Bayer CropScience | Foto: ProFlowers, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij