Start-up wil cider van misvormde peren op de markt brengen

11-09-2015 12:28 | Door: Chris Thijssen

Cheerz met Peerz wil perencider maken van Nederlandse peren. De cider wordt gemaakt van misvormde peren, die niet worden geëxporteerd.

Cheerz met Peerz wil samen met Nederlandse fruittelers een perencider op de markt brengen. “Nu zijn de fruittelers grotendeels afhankelijk van de export naar andere landen en daarbij gaat het dan alleen om de ‘mooie’ exemplaren. En de rest? Die wordt niet gebruikt", schrijft oprichter Annelies op de website van Voor de wereld van morgen van ASN Bank. 

Doordat fruittelers minder afhankelijk worden van hun export, kunnen fruitgaarden blijven bestaan. Dat heeft ook positieve gevolgen voor insecten, die van de bloesem leven. Volgens de oprichter staan Nederland en België wereldwijd in de top tien van landen waar de meeste peren groeien. 

Experimenten

Deze maand vindt de jaarlijkse oogst van peren plaats. Met een aantal fruittelers heeft Cheerz met Peerz afspraken voor de levering van kisten met verschillende soorten peren tegen vergoeding.

Met de verschillende soorten gaat de oprichter experimenteren om te onderzoeken welke het meest geschikt zijn voor de productie van cider. Uiteindelijk wil ze de perencider die verkopen via biologische winkels.

Momenteel is Cheerz met Peerz op zoek naar ondersteuning bij het opzetten van het ciderlabel. Daarvoor zijn hulpmiddelen als een pulper, een fruitpers, gistingvaten of –flessen en labels nodig.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Voor de wereld van morgen | Foto: timlewisnm , via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.



Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij