ForFarmers plant bouw efficiëntste diervoedingsfabriek

Koeien

14-09-2015 07:14 | Door: Chris Thijssen

Het Lochemse ForFarmers wil zijn diervoederfabriek in het Britse Exeter vervangen door een nieuwe productiefaciliteit. De locatie moet een van de grootste en meest efficiënte diervoedingsfabrieken van het Verenigd Koninkrijk worden.

ForFarmers, een internationaal opererende onderneming op het gebied van conventionele en biologische diervoeding, steekt meer dan £ 10 mln (bijna € 13,6 mln) in de realisatie van de nieuwe productiefaciliteit.

Deze stap is in lijn met de ForFarmers Horizon 2020-strategie. Hiermee wil het bedrijf zijn klanten een volledig assortiment van de beste voederoplossingen bieden.

300.000 ton per jaar

Hiervoor vergroot ForFarmers de capaciteit van de huidige Exeter-locatie van 150.000 ton per jaar tot 300.000 ton per jaar. Daarnaast breidt het bedrijf de vloot bulkwagens uit. Onlangs introduceerde het bedrijf bulkwagens die volgens ForFarmers veiliger, stiller en productvriendelijker zijn.

Het project zal volgens Gardner ook resulteren in een stapsgewijze aanpassing in voedselveiligheid en het welzijn van personeel. Daarnaast biedt de ontwikkeling voordelen op het gebied van duurzaamheid, dankzij verbeterde energie-efficiëntie.

ForFarmers is momenteel bezig met de aanvraag voor een bouwvergunning. Naar verwachting gaat de realisatie van de fabriek tot achttien maanden duren.

Duurzaam ondernemen

ForFarmers streeft naar een economisch rendabele en duurzame voedselproductie. Hiervoor richt het bedrijf zich op efficiëntie in de productie. Daarnaast zoekt het bedrijf naar alternatieve grondstoffen voor het maken van diervoeding.  

Zo onderzoekt ForFamers in Nederland samen met Wageningen UR de mogelijkheden voor levende insectenlarven als bijvoer voor kuikens. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: ForFarmers | Foto: United Soybean Board, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij