Wageningen UR ondersteunt start-ups in landbouw en voeding

StartLife

22-09-2015 09:19 | Door: Chris Thijssen

Het nieuwe StartLife Incubation Program biedt startende ondernemers in de landbouw- en voedingssector ondersteuning bij het opzetten van hun bedrijf. Deelnemers kunnen tot € 85.000 financiering krijgen.

Het StartLife Incubation Program is bedoeld voor startende ondernemers met een technologische innovatie op het gebied van landbouw, voeding of leefomgeving. Het programma bestaat uit drie onderdelen, die de ondernemers in zes tot twaalf maanden kunnen doorlopen.

Elk onderdeel heeft specifieke toelatingscriteria en biedt toegespitste leermodules. Bij het succesvol doorlopen van alle drie de onderdelen, kunnen ondernemers tot € 85.000 verdienen.

StartLife

Het Incubation Program is opgezet door StartLife, een loket voor startende ondernemers in de sectoren Agro, Food en Leefomgeving. De organisatie is een samenwerking tussen verschillende partijen, waaronder Wageningen UR.

Via het programma biedt StartLife starters hulp bij het opschalen tot een succesvolle onderneming. De afgelopen 5 jaar heeft de organisatie meer dan 120 start-ups ondersteund en gefinancierd.

Het nieuwe programma gaat op 6 oktober officieel van start op Wageningen Campus. Ondernemers kunnen zich nog aanmelden.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Wageningen UR | Foto: David Wright, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij