ABN Amro, Rabobank en ING ondersteunen Agrifood-innovaties

Landbouw

29-09-2015 15:39 | Door: Chris Thijssen

Het AgriFoodTech Innovatiefinancieringsloket ondersteunt ondernemers bij het zoeken naar een geschikte financieringsvorm voor innovaties.

Om ondernemers in de agrifoodsector te helpen bij het realiseren van innovatieve plannen, hebben de ondernemersorganisatie FME en de brancheorganisaties Fedecom en GMV het AgriFoodTech Innovatiefinancieringsloket gelanceerd. Ze namen het initiatief samen met ABN Amro, Rabobank, ING en de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP).

Volgens deze organisaties is het voor veel ondernemers in de AgriFoodTech-sector moeilijk om van banken financiering te krijgen voor hun innovaties. De initiatiefnemers zijn van mening dat goede plannen ook zonder bancaire financiering tot uitvoer kunnen worden gebracht. Daarvoor is een goede begeleiding van de ondernemers cruciaal, stellen ze.

Nationale Financieringswijzer

Het nieuwe loket fungeert als wegwijzer naar een geschikte financieringsvorm, of naar een vakspecialist die kan helpen om de kans van slagen van een financieringsaanvraag te verhogen. Het loket let daarbij op zaken als marktintroductie, juridische aspecten, subsidies, ondernemerscompetenties, patenten en HRM.

In eerste instanatie is het loket voor één jaar opgezet. Na deze pilotperiode bepalen de initiatiefnemers in hoeverre er een permanente behoefte aan het loket is en hoe ze dit zo optimaal mogelijk verder kunnen inrichten.

Het AgriFoodTech Innovatiefinancieringsloket sluit aan op de onlangs gelanceerde Nationale Financieringswijzer. Dit is een gezamenlijk initiatief van de overheid, banken en ondernemersvertegenwoordigers om ondernemers de weg te wijzen naar publieke en private partijen die een rol kunnen spelen bij de financiering van bedrijven.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: FME | Foto: Werktuigendagen Oudenaarde, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Nieuws over landbouw en visserij

De landbouw en visserij staan voor grote uitdagingen om de wereld te voeden zonder de aarde verder uit te putten. Zowel de tuinbouw, akkerbouw, sierteelt en veeteelt als vissers ontwikkelen innovaties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame producten te leveren. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Landbouw & Visserij