Besparing Rijkswaterstaat door doven snelwegverlichting

Besparing Rijkswaterstaat door doven snelwegverlichting

04-03-2013 18:54 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Vanaf dit voorjaar gaat de verlichting langs sommige snelwegen 's avonds laat en 's nachts uit. Een precieze datum is nog niet genoemd.

Dat schrijft staatssecretaris Wilma Mansveld (Milieu) maandag in antwoord op vragen van de ChristenUnie.

Rijkswaterstaat kondigde in september al aan dat de lichten langs de weg in de nabije toekomst uit zouden gaan tussen 21.00 en 05.00 uur. Op drukke knooppunten zal het licht pas vanaf 23.00 uur uitgaan en op mogelijk gevaarlijke plaatsen blijft de wegverlichting gewoon aan om brokken te voorkomen.

Het doven van de lampen in de rustige uren levert Rijkswaterstaat een besparing op. Die is hard nodig want de dienst moet tot en met 2020 in totaal €1,64 mrd bezuinigen. Daarnaast is de energiebesparing ook beter voor het milieu. Mansveld kan echter nog niet inschatten hoeveel energie het scheelt als de lampen uitgaan. Dat wordt pas duidelijk als de maatregel is ingevoerd, schrijft ze.

Bron: ANP

Foto: Mohammed Zahid via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek