Wal-Mart zet in op bezorging via drones

27-10-2015 18:02 | Door: Dimitri Reijerman

De Amerikaanse supermarktketen Wal-Mart wil drones testen om pakketjes te bezorgen bij klanten. Het bedrijf vraagt een vergunning aan om te mogen testen.

Wal-Mart denkt dat drones niet alleen inzetbaar zijn voor het bezorgen van bestellingen, maar ook om de inventaris van magazijnen te controleren, meldt persbureau Reuters. De onderneming test momenteel in zijn magazijnen al kleine drones. Deze zijn gebouwd door de Chinese firma SZ DJI Technology.

Vergunningaanvraag

Om ook buiten drones te testen, heeft Wal-Mart bij de luchtvaartautoriteit FAA een vergunning aangevraagd. In de aanvraag stelt de supermarktketen dat het kansen ziet om drones voor bezorging bij consumenten thuis in te zetten. Ook het afleveren van goederen uit het magazijn naar een nabijgelegen pick up-point is een mogelijkheid. De FAA komt binnen 120 dagen met een antwoord op het verzoek.

Niet alleen Wal-Mart ziet kansen in dronebezorging. Onder andere Google, DHL en Amazon testen drones voor het afleveren van pakketpost.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Reuters | Foto: SZ DJI Technology

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek