Start-up voor efficiënt plannen transport haalt miljoenen op

truck

27-10-2015 18:45 | Door: Dimitri Reijerman

Convoy, een Amerikaanse start-up die een platform heeft ontwikkeld om transporteurs direct in contact te brengen met klanten, heeft $ 2,5 mln opgehaald bij een aantal vooraanstaande investeerders.

Convoy

De in de staat Washington gevestigde start-up heeft in zijn database circa honderd vrachtauto's staan die op kwaliteit zijn gecontroleerd. Een klant kan via een mobiele app een opdracht plaatsen voor het vervoer van een vracht. Vervolgens zoekt Convoy een bijpassende transporteur.

De klant kan tevens zijn vracht volgen via de Convoy-app.

Amazon en Dropbox

Met zijn platform wil Convoy de tussenpersoon overslaan. Deze planners doen hun werk in de Verenigde Staten met name via de telefoon. Dat is volgens Convoy een weinig efficiënte methode die kleinere transportbedrijven als een hindernis zien voor verdere groei. Het bedrijf richt zich dan ook specifiek op deze doelgroep, schrijft TechCrunch.

Convoy wil snel uitbreiden. Om de ambities te bekostigen, is er geld bij investeerders opgehaald. Onder andere Jeff Bezos, CEO van Amazon, heeft de portemonnee getrokken. Andere investeerders zijn Dropbox-directeur Drew Houston en Ebay-oprichter Pierre Omidyar. In totaal is $ 2,5 mln opgehaald.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: TechCrunch | Foto: Convoy, Joedamadman [GFDL or CC BY 3.0], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek