NewWays laat verladers vrachten bundelen voor trein of boot

29-10-2015 12:23 | Door: Dimitri Reijerman

Diverse Noord-Brabantse verladers en organisaties verenigen zich in NewWays, een logistiek platform waarin de deelnemers kijken naar duurzamere multimodale transportstromen.

NewWays zegt dat op innovatieve wijze te willen samenwerken om 'nieuwe wegen' van vervoer te gebruiken. Zo gaan de bedrijven bekijken hoe de binnenvaart en transport per trein vaker en efficiënter kunnen worden ingezet. Dit maakt de distributie van goederen toekomstbestendiger en duurzamer.

Volgens het platform staat transport in Nederland over de weg onder druk. Niet alleen congestie speelt een rol, maar ook de noodzaak om CO2-emissies te beperken. Daarnaast treedt er een chauffeurstekort op door vergrijzing.

Samenwerking

NewWays zegt nieuwe businessmodellen te genereren waarmee verladers volumes kunnen bundelen om samen met andere verladers de transportcapaciteit te benutten die binnenvaartschepen en goederentreinen bieden. Via het platform komen er op regionaal niveau clusters om de distributie collectief en multimodaal te regelen.

NewWays is een initiatief van de regionale ontwikkelingsmaatschappijen Rewin, Bom, Midpoint Brabant en de kennisinstelling NHTV. Onder andere Samsung, Abbott Logistics, Ricoh, Lamb Weston, Fuji film Europe en Sabic doen mee aan het project. NewWays krijgt ondersteuning van de Topsector Logistiek, Lean and Green Synchromodaal en ABN Amro.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Rewin | Foto: By Marcus Wong Wongm (Own work) [GFDL or CC BY-SA 4.0-3.0-2.5-2.0-1.0], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek