Sanquin koelt bloed in trucks met zonnepanelen

03-11-2015 08:00 | Door: Dimitri Reijerman

Sanquin, verantwoordelijk voor de Bloedbank, heeft vijf Daf-trucks in gebruik genomen die voorzien zijn van zonnepanelen op het dak. De groene stroom zorgt voor de koeling van het vervoerde bloed.

De trucks zijn gebouwd door Truckland en gebruiken geconditioneerde laadbakken van Carrosseriefabriek Harderwijk. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst van Solcar. De panelen verzorgen de stroom voor het koel- en verwarmingssysteem en doen dat zonder aparte compressor of generator bij de automotor.

Sanquin zegt dat het nieuwe ontwerp ook op een bewolkte dag voldoende kan koelen. Toch kan in bepaalde gevallen de motor, een Euro 6-dieselmotor, de seperate accu's alsnog laden. Verder is een natuurlijk, niet giftig koudemiddel toegepast.

De vijf Daf-trucks worden door Sanquin ingezet voor het vervoer van de Bloedbank. Het te vervoeren bloed moet een temperatuur hebben van 2 tot 8 graden Celsius of 15 tot 25 graden Celsius.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Truckland | Foto: Truckland

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek