Logistieke bedrijven meten vaker duurzaamheid

06-11-2015 12:02 | Door: Dimitri Reijerman

Ongeveer een derde van de logistieke bedrijven in Nederland heeft een duurzaamheidsstrategie. De helft van de bedrijven in de logistieke sector meet bovendien zijn duurzaamheidsprestaties.

Dat is de conclusie van een onderzoek van Logistiek.nl en ABN Amro. Bij het Nationaal Duurzaamheidsonderzoek Logistiek zijn tweehonderd personen ondervraagd. Deze werken onder andere als logistiek manager of directeur bij verladende ondernemingen, groothandels en logistiek dienstverleners.

Naast een derde van de ondervraagden die al een concrete duurzaamheidsstrategie hebben, is ongeveer een derde van de bedrijven bezig om deze op te stellen.

Verder blijkt dat logistieke bedrijven vooral proberen de reductie van de uitstoot van broeikasgassen en NOx in kaart te brengen. Ook scharen bedrijven de klant- en medewerkerstevredenheid onder de noemer duurzame doelstellingen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: ABN Amro | Foto: By Uberprutser (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek