TNT biedt gratis CO2-neutrale pakketbezorging in Benelux

TNT

10-11-2015 10:30 | Door: Dimitri Reijerman

Pakketbezorger TNT biedt klanten de mogelijkheid om pakketten en poststukken binnen de Benelux kosteloos CO2-neutraal te versturen.

TNT meet van elk transport de hoeveelheid CO2-uitstoot, volgens de Europese norm EN16258. Vervolgens compenseert TNT de uitstoot door de uitgifte van CO2-credits. Deze carbon credits investeert TNT naar eigen zeggen in projecten die zich richten op het opwekken van groene energie.

Volgens de pakketbezorger voldoen de investeringen aan de strenge voorwaarden van het Gold Standard-keurmerk. De investeringen via carbon credits staan onder toezicht van de externe auditor SGS.

Voor zakelijke klanten is het CO2-neutraal verzenden binnen de Benelux gratis. Voor internationale verzendingen is wel een bijdrage nodig.

CO2-rapportage

Op verzoek van haar klanten rapporteert TNT op jaarlijkse basis hoeveel CO2-uitstoot hun zendingen hebben geproduceerd. Ook geeft de pakketbezorger aan hoe het de CO2-emissies namens hen heeft gecompenseerd.

TNT wil met dit initiatief het MKB en multinationals ondersteunen in het verlagen van hun CO2-emissies. Verder zegt het bedrijf ook zijn bijdrage te leveren, door het optimaliseren van zijn netwerk, het verbeteren van het rijgedrag van chauffeurs en de beladingsgraad. Ook experimenteert TNT met elektrisch vervoer.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: TNT | Foto: By Graham Richardson from Plymouth, England (TNT 0403 BD57HHWUploaded by oxyman) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek