Nieuw pand BSF krijgt zonnepannelen en warmtepomp

Nieuwbouw Bedrijfswagen Service Friesland

10-11-2015 16:50 | Door: Dimitri Reijerman

Bedrijfswagen Service Friesland (BSF), een DAF-dealer voor Leeuwarden, gaat een nieuw CO2-neutraal bedrijfspand bouwen. Het pand krijgt zonnepanelen en een lucht-warmtepomp.

BSF noemt het aankomende bedrijfsgebouw, waarvan de bouw deze maand start, een 'no-nonsense pand'. Desondanks wordt het dak voor de energievoorziening uitgerust met 196 zonnepanelen. Het verwarmen van het bedrijfspand gebeurt straks via een lucht-warmtepompinstallatie.

In het pand komen twee lange werkputten voor het onderhoud aan vrachtauto's. Een daarvan wordt uitgerust met de benodigde APK-gereedschappen, zoals een remmenbank, een liftsysteem en een spelingsdetector. Het pand wordt intern verlicht met LED-lampen.

CO2-neutraal

Met deze duurzame voorziening is het pand volgens BSF uiteindelijk een CO2-neutraal gebouw. Naar verwachting is de bouw in maart of april volgend jaar afgerond.

Nieuwbouw Bedrijfswagen Service Friesland

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: BSF | Foto: BSF

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek