TNT Innight gebruikt smart glasses tijdens sorteerwerk

TNT Express

11-11-2015 17:00 | Door: Dimitri Reijerman

TNT Innight, een distributiedienst die nachtelijke transporten verzorgt, is begonnen met het toepassen van smart glasses tijdens sorteerwerkzaamheden.

Een slimme bril geeft door middel van augmented reality, waarbij beelden op de bril worden geprojecteerd, aan de medewerker aan in welke sorteerbak een met dezelfde bril gescand pakketje moet worden gelegd. Deze sorteermethode zorgt er volgens TNT Innight voor dat medewerkers hun beide handen vrij houden waardoor ze sneller kunnen werken. Ook neemt de kans op fouten af.

Volgens het distributiebedrijf levert het inzetten van augmented reality met smart glasses een hogere productiviteit op tijdens het uitvoeren van sorteerklussen. TNT Innight rekent op een productiviteitsverbetering van 10 tot 20 procent.

Na pilot nu in gebruik

Met de slimme bril is in een vestiging van TNT in het Belgische Mechelen een half jaar geëxperimenteerd. Nadat een succesvolle afronding van de proef, is de technologie onderdeel geworden van het normale bedrijfsproces, meldt website Logistiek.nl. Zo worden verzendingen die naar opticiens gaan op deze wijze gesorteerd. Ook zijn er plannen om de slimme brillen op meer locaties te gaan gebruiken.

TNT Innight zegt het eerste logistieke bedrijf ter wereld te zijn dat augmented reality op smart glasses effectief benut in logistieke processen. Ook in andere sectoren worden smart glasses toegepast, zoals in de zorg, de automotive-industrie en bij een aantal productiebedrijven. In veel gevallen wordt Google Glass gebruikt.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: TNT Innight, Logistiek.nl | Foto: TNT Innight

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek