Software slaat alarm bij te lage bandenspanning vrachtauto

vrachtauto banden

25-11-2015 09:53 | Door: Dimitri Reijerman

Astrata heeft software ontwikkeld die logistieke bedrijven in staat stelt om de bandenspanning van de vrachtautovloot te monitoren. Dit vermindert het brandstofverbruik en verhoogt de veiligheid.

De Tyre Control Service van Astrata maakt gebruik van het ContiPressureCheck-platform van bandenfabrikant Continental. Door middel van sensoren is de bandenspanning van een vrachtauto direct te controleren. Daarbij meten de sensoren de druk en temperatuur van de banden.

Als de bandenspanning te laag dreigt te worden, slaat het systeem alarm op de boordcomputer van de chauffeur. Daarnaast werk Astrata aan een koppeling met zijn FleetVisor-platform, zodat bedrijven ook de data over de bandenspanning van een gehele vloot kunnen aflezen. Daarmee kan onder andere onderhoudswerk beter worden ingepland.

De Tyre Control Service-software kan het brandstofverbruik verminderen doordat vrachtauto's voortaan altijd met een optimale bandenspanning rijden. Ook wordt de verkeersveiligheid vergroot, stelt het bedrijf.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Astrata | Foto: Astrata, Catherine Bulinski, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek