Avebe zet railshuttle in voor vervoer aardappelzetmeel

vrachttrein

25-11-2015 18:42 | Door: Dimitri Reijerman

Avebe gaat aardappelzetmeel per spoor vervoeren tussen fabrieken in Duitsland en Coevorden. Dit bespaart jaarlijks duizend vrachtwagenritten en 320 ton CO2.

Twee maal per week zal een trein met 42 containers gevuld met aardappelzetmeel rijden. Daarbij gaat het om zetmeel afkomstig van fabrieken van Avebe in het Duitse Dallmin en Lüchow. Via Karstädt in het oosten van Duitsland rijdt de trein naar Coevorden.

Logistiek dienstverlener Graaco verzorgt de opslag van het zetmeel. De ritten per spoor komen voor rekening van het Eisenbahn Gesellschaft Potsdamm mbH (EGP) en de Bentheimer Eisenbahn AG. Door treinen in te zetten in plaats van vrachtauto's bespaart Avebe naar eigen zeggen jaarlijks 320 ton CO2. Dit zijn omgerekend 1.000 vrachtautoritten op jaarbasis.

CO2-uitstoot verlagen

Avebe heeft zich tot doel gesteld om zijn CO2-uitstoot met 25 procent te verlagen in 2018. Dat wil het bedrijf onder andere bereiken door transport over langere afstanden voortaan per trein of per schip uit te voeren in plaats van met vrachtwagens. Het bedrijf zegt de afgelopen jaren al een miljoen vrachtautokilometers te hebben bespaard.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Avebe | Foto: By Geof Sheppard (Own work) [CC BY-SA 3.0 or GFDL], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek