'Beste chauffeur van Rotterdam' rijdt het duurzaamst

Rotterdam

01-12-2015 14:28 | Door: Dimitri Reijerman

De gemeente Rotterdam start voorrondes voor een wedstrijd waarin het duurzame rijgedrag van chauffeurs van trucks en busjes wordt gemonitord.

De voorrondes voor de Beste chauffeur van Rotterdam-wedstrijd starten in januari volgend jaar. Tijdens de voorrondes willen de initiatiefnemers het rijgedrag van chauffeurs monitoren. De meest duurzame chauffeurs gaan door naar de eindronde die in juli wordt gehouden. Belangstellende transportbedrijven kunnen zich inschrijven voor deelname.

Om het duurzame rijgedrag van truckchauffeurs en de bestuurders van busjes te kunnen monitoren, wordt een mobiele app gebruikt die data uitleest uit de boordcomputer van de vracht- of bestelauto. Tijdens het rijden geeft de app de bestuurder feedback over hoe hij of zij de rijstijl verder kan verbeteren. Ook is de mobiele applicatie volgens de makers in staat om het rijgedrag van de deelnemende chauffeurs op een gelijkwaardige wijze met elkaar te vergelijken.

Tijdens de wedstrijd krijgen deelnemers advies van transportbedrijf Getru. Daarbij gaat het met name om brandstofbesparing door middel van bewuster en beter rijgedrag.

Emissievrije binnenstad

De wedstrijd vormt onderdeel van de Green Deal 010 Zero Emission Stadslogistiek. Daarbij streven de gemeente Rotterdam, TNO en zes transportbedrijven uit de regio ernaar om in de binnenstad in 2020 geen uitstoot meer te hebben afkomstig van transport- en logistiekstromen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: 010 Green Deal | Foto: 010 Green Deal

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek