Noors postbedrijf koopt 240 elektrische bestelauto's

Renault Posten

02-12-2015 18:02 | Door: Dimitri Reijerman

Posten, een Noorse postbezorger, koopt in totaal 240 elektrisch aangedreven Renault Kangoo's Maxi ZE. Met de aanschaf wil Posten zijn CO2-emissies de komende jaren verminderen.

Op papier hebben de elektrische bestelauto's een actieradius van 170 kilometer, maar in de praktijk schommelt deze tussen de 80 en 125 kilometer. De voertuigen rijden daarom vooral in Noorse steden.

Posten heeft momenteel al een vloot van negenhonderd elektrische voertuigen, al vallen daar ook elektrische fietsen onder. Het postbedrijf streeft ernaar om zijn CO2-emissies in 2020 met 40 procent te hebben verminderd.

In Noorwegen rukt de elektrische auto snel op; inmiddels rijden er circa 200.000 rond - goed voor 10 procent van het totale wagenpark. Daarnaast is 20 procent van de nieuw bestelde auto's elektrisch aangedreven. De opmars is onder andere te danken aan overheidsbeleid. Zo betalen eigenaren geen tol of parkeerkosten en mogen zij over busbanen rijden.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Renault | Foto: Renault

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek