Start-up maakt dieselbusjes elektrisch met oude accu's

Renault Trafic elektrisch

04-12-2015 12:30 | Door: Dimitri Reijerman

De Franse start-up Carwatt geeft oude lithium-ion-accu's van elektrische auto's een tweede leven door tweedehands bestelbusjes met een dieselmotor om te bouwen naar een elektrisch aangedreven voertuig.

Op COP21 toont Carwatt zijn concept, samen met Renault, de gemeente Parijs, BPI France, de Alès École des Mines Engineering School en de Bobigny Business Campus. Carwatt gebruikt accu's afkomstig van elektrische auto's met een capaciteit die op minder dan 75 procent ligt ten opzichte van de nieuwstaat.

Normaliter zijn deze lithium-ion-accu's afgeschreven, maar de start-up zet ze in om oude bestelbusjes met een dieselmotor om te bouwen naar een elektrisch voertuig.

Tijdens het tonen van een proof of concept is een Renault Trafic-busje voorzien van elektrische aandrijving door de dieselmotor te verwijderen en een elektrische motor samen met tweedehands accu's in het voertuig te plaatsen. Carwatt geeft geen informatie over de actieradius die de hergebruikte accu's kunnen leveren. Ook zegt het bedrijf nog niets over de ombouwkosten.

Mogelijk meer ombouw van busjes

Carwatt wil samen met Renault en de gemeente Parijs bekijken of er meer busjes kunnen worden omgebouwd. Momenteel is 94 procent van de bestelbusjes in Parijs voorzien van vervuilende dieselmotoren. De door smog geplaagde hoofdstad is daarom druk op zoek naar nieuwe methoden om de vervuiling en CO2-uitstoot terug te dringen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Renault | Foto: Renault

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek