OrangeGas opent eerste groengas-tankstation langs snelweg

OrangeGas

04-12-2015 14:46 | Door: Dimitri Reijerman

OrangeGas heeft samen met BP een groengas-station langs de A4 vlak bij Schiphol geopend. Het is het eerste vulpunt voor groengas van OrangeGas direct gelegen naast een Nederlandse snelweg.

Volgens OrangeGas maken steeds meer taxi's en leaserijders gebruik van alternatieve brandstoffen, waaronder groengas. Door het vulpunt vlak bij Schiphol te plaatsen, zegt de duurzame brandstofleverancier dat het gaat om een zeer strategisch gelegen locatie.

OrangeGas heeft inmiddels 65 tankstations waar groengas, afkomstig van rioolwaterzuivering, afvalverwerking en mestvergisting, getankt kan worden. Het bedrijf denkt in 2015 marktleider in Nederland te zijn, waarbij het momenteel naar schatting 11.000 auto's kan bedienen die geschikt zijn voor de brandstof. Daarbij gaat het om Volkswagen Up-stadsauto's tot vrachtauto's.

Meer laadpunten en mogelijk waterstof

In de toekomst wil OrangeGas ook meer elektrische laadpunten aanbieden, terwijl het bedrijf tegelijkertijd kansen ziet in waterstof en liquefied bio gas. Tevens liet het bedrijf in oktober weten dat het plannen heeft om ook buiten Nederland groengas-tankstations te openen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: OrangeGas | Foto: OrangeGas (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek