Containermonitor maakt containerlogistiek efficiënter

container

08-12-2015 11:59 | Door: Dimitri Reijerman

De nieuwe website Containermonitor combineert data van tientallen partijen uit de groene- en fruitbranche die betrokken zijn bij de op- en overslag en het transport van containers.

De gedeelde informatie op Containermonitor is afkomstig van partijen als rederijen, terminals, douane en in een later stadium ook de inspectiediensten. Dit maakt het voor bedrijven mogelijk om tientallen losse stukjes informatie, tegen betaling, overzichtelijk in één scherm te raadplegen.

De makers stellen dat het bedrijfsleven tot circa € 100 per container kan besparen, oplopend tot € 10 mln per jaar. Bovendien kan de logistiek efficiënter en daarmee duurzamer geregeld worden.

Peter Verbaas, adjunct directeur van Frugi Venta. "In plaats van heel veel telefoontjes, is de informatie nu beschikbaar op één scherm. Bedrijven kunnen hiermee niet alleen direct besparen, maar het leidt tevens tot meer transparantie, betere traceerbaarheid en een hogere efficiency in het vervolg van het importproces."

Containermonitor is mogelijk door de systemen van Frugi Venta, belangenorganisatie voor groenten en fruit, en het Port Community System van Portbase aan elkaar te koppelen. Daarvoor wordt het L2 platform van Informore gebruikt.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron:  | Foto: Håkan Dahlström, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek