Sector elektrisch vervoer groeit in Nederland met 25 procent

10-12-2015 18:39 | Door: Aveline Bies

De sector romdom elektrisch vervoer is in het afgelopen jaar met 25 procent gegroeid en levert 3.200 banen op. Nederland doet het internationaal goed in deze branche.

Minister Kamp van Economische Zaken heeft dit woensdag bekendgemaakt, samen met het onderzoeksrapport ‘Verzilvering Verdienpotentieel Elektrisch Vervoer’ dat woensdag is gepubliceerd, zo meldt de RVO. In 2014 hebben de bedrijven in de elektrisch vervoersector € 820 mln aan productie geleverd en voor € 260 mln aan toegevoegde waarde bijgedragen aan de Nederlandse economie.

Internationaal gezien is Nederland een van de koplopers op het gebied van elektrisch vervoer en neemt de samenwerking met buitenlandse partijen toe. Daarbij investeert een groeiend aantal buitenlandse bedrijven in de Nederlandse elektrische vervoersmarkt.

Minister Kamp: "Nederlandse bedrijven laten zien dat ze tot de top van de wereld behoren met hun innovaties op het gebied van duurzaam elektrisch vervoer. Belangrijk, want zo dragen ze niet alleen bij aan ons verdienvermogen, maar ook aan de oplossing van het mondiale energie- en klimaatvraagstuk. Dit kunnen ze alleen maar doen als ze ook goed geschoold personeel hebben."

Studenten

Woensdag kwamen studententeams met zonne-auto's, een solarboot en een elektrische motor naar Den Haag om te laten zien wat Nederland in huis heeft. Een aantal van hen hebben meegedaan aan de ‘World Solar Challenge’ in Australie afgelopen jaar. Twee studententeams zijn in de prijzen gevallen. Zo heeft de Technische Universiteit Twente de Innovatieprijs gewonnen met een zonnepaneel dat ook functioneert in de schaduw.

"De studententeams zijn de ondernemers van de toekomst", zegt Kamp. "En ze laten met hun succesvolle auto’s aan de hele wereld zien dat Nederland over de kennis en kunde beschikt om een aantrekkelijk land te zijn om te investeren in elektrisch vervoer."

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Aveline Bies

Stagiaire DuurzaamBedrijfsleven Media. Geïnteresseerd in internationale ontwikkelingen en duurzaamheid. Met belangstelling voor de wisselwerking tussen duurzame innovaties en de samenleving.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek