Shuttledienst per spoor tussen Rotterdam en Frankrijk start in 2016

goederentrein

16-12-2015 15:29 | Door: Dimitri Reijerman

De firma Shuttlewise begint in het eerste kwartaal van volgend jaar met een directe railverbinding voor goederenvervoer tussen Rotterdam en het Franse Dourges.

shuttlewise

De goederentreinen gaan vijf keer per week rijden tussen Nederland en Frankrijk. Daarmee wil Shuttlewise een concurrerend alternatief aanbieden voor goederenvervoer over de weg. De dienst wordt aangeboden samen met de Franse firma Novatrans.

Met de inzet van een Portshuttle worden alle maritieme terminals in Rotterdam aangedaan. De reistijd bedraagt 12 tot 13 uur. Vanuit de Delta 3-overslagterminal in Dourges, gelegen in het noorden, zijn goederen naar zeven verschillende verbindingen naar andere Franse regio's door te sturen, zoals Miramas, Lyon, Toulouse, Marseille en Mouguere. Daarmee is heel Frankrijk afgedekt, stelt Shuttlewise. Op termijn wil Shuttlewise ook via Frankrijk Spanje bedienen.

Multimodaal transport

Met de nieuwe shuttledienst ontstaan er extra vervoersmogelijkheden voor goederen via het spoor. Door deze multimodale transportvormen kunnen bedrijven hun CO2-uitstoot verminderen, doordat minder goederen via internationaal wegtransport verlopen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Shuttlewise | Foto: Shuttlewise

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek