Robot brengt onderdelen naar werknemer in Audi-fabriek

Audi

05-01-2016 09:53 | Door: Dimitri Reijerman

In zijn fabrieken in het Duitse Ingolstadt is Audi begonnen met het testen van robotwagentjes die stellingkasten optilt en deze volautomatisch naar magazijnmedewerkers rijdt.

Het zogeheten driverless transport system rijdt met behulp van robotwagentjes. Deze carries rijden onder een bepaalde stellingkast in het magazijn, tillen deze op en rijden met een snelheid van maximaal 3,6 kilometer per uur de goederen naar een centraal punt in het magazijn. Vervolgens geeft een monitor aan de magazijnmedewerker door welke goederen uit de kast gehaald moeten worden.

De autonoom rijdende robotwagentjes kunnen tot 600 kilogram tillen en krijgen hun opdrachten via wifi. Met behulp van camerasensoren en QR-codes op de vloer kunnen de carries zich oriënteren. In de wagentjes zijn acht accu's geplaatst die in 2 uur via inductie draadloos zijn op te laden.

Logistieke voordelen

Volgens Audi zorgt het systeem voor een efficiëntere interne logistiek. Zo hoeven medewerkers niet langer grote afstanden te voet af te leggen om onderdelen uit rekken te halen en zware goederen te tillen. Ook kunnen oude onderdelen sneller door nieuwe items worden vervangen. Bovendien is er tot 25 procent minder magazijnoppervlak nodig omdat stellingkasten dichter op elkaar staan.

Momenteel test Audi de robots nog voorzichtig: ze bezorgen de handleidingen voor de Audi A3. In de volgende stap van het 'magazijn van de toekomst' wil de autofabrikant volgend jaar het systeem op grotere schaal gaan aanbieden.

Audi

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Audi | Foto: Audi

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek