Slapende trucker vermindert emissies met slimme thermostaat

Android

06-01-2016 09:56 | Door: Dimitri Reijerman

De firma Idle Smart heeft een slimme thermostaat voor truckers ontworpen. Daarmee moeten de emissies veroorzaakt door het verwarmingssysteem van stilstaande trucks flink verminderen.

Veel truckers laten de motor de hele nacht draaien om de cabine warm te houden terwijl zij slapen. Niet alleen wordt er op deze wijze veel diesel verstookt, maar ook de emissies lopen flink op. De firma Idle Smart claimt met zijn gelijknamige slimme thermostaat, gebaseerd op een Android-tablet, daar verandering in te brengen.

Idle Smart laat de chauffeur op een vlootbeheerder tijdslots en temperaturen instellen wanneer en op welke temperatuur het verwarmingssysteem in de truckcabine actief moet zijn. Al dan niet noodzakelijk wordt de motor automatisch uit- of ingeschakeld op basis van de binnen- en buitentemperatuur en/of de status van de accu's.

Abonnement nodig

Idle Smart zegt dat de slimme thermostaat een forse brandstofbesparing kan opleveren, met lagere emissies tot gevolg. Gemiddeld zou de motor in stilstand 50 tot 70 procent minder vaak draaien.

Wel vraagt het bedrijf maandelijks abonnementsgeld tussen de $ 45 en $ 90 per maand per truck, maar de firma claimt dat er jaarlijks tot $ 3.000 aan brandstofbesparing mogelijk is.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Idle Smart | Foto: Idle Smart

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek