Hongkong zet nieuw record luchtvervuiling voor 2013

Hongkong zet nieuw record luchtvervuiling voor 2013

15-04-2013 17:42 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het financiële centrum van Azië ademde vandaag de meest vervuilde lucht van 2013 in. Niet Beijing, maar Honkong heeft nu de titel ‘vieste stad’ in handen.

China’s luchtvervuiling wordt de laatste maanden breed uitgemeten in het nieuws: miljoenen doden, het ontstaan van kankerdorpen en rijkaards die de overheid onder druk zetten. De Chinese overheid stelde inmiddels een miljardenbudget op om de vervuiling van het milieu tegen te gaan, maar de kwaliteit van de lucht is er nog niet beter op geworden.

Het financiële hart van Azië overtrof vandaag alle records; zelfs in gebieden met weinig verkeer was er sprake van een ‘zeer hoge’ luchtvervuiling. In de drukkere delen van de havenstad, waar financiële instituties als HSBC Holdings en Standard Chartered huisvesten, werd echter de zwaarst vervuilde lucht ingeademd. Door de hitte en gebrek aan wind bleef de lucht namelijk tussen de wolkenkrabbers hangen.

Ouderen, kinderen en mensen met hartproblemen werd daarom geadviseerd om niet de deur uit te gaan. Ook toeristen konden beter op hun hotelkamer bivakkeren, omdat door de bijzondere skyline door smog nauwelijks zichtbaar was. Daarnaast blijkt uit lokale peilingen dat zakenmensen zich ook steeds meer zorgen beginnen te maken over hun gezondheid, en misschien zelfs overwegen om te vertrekken.

De lokale overheid heeft al aangekondigd plannen te maken om de luchtvervuiling terug te dringen.

Bron: Reuters

Foto: Michael McDonough via Flickr.com

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek