Ecostars certificeert 10.000 voertuigen in regio Rotterdam

Rotterdam

12-01-2016 18:02 | Door: Dimitri Reijerman

Ecostars, een organisatie die cerficaten uitdeelt aan vervoerders van vracht en personen, heeft in de regio Rotterdam eind 2015 in totaal 10.000 certificaten verstrekt.

Bedrijven in de regio Rotterdam kunnen sinds 2013 sterren verdienen als zij duurzame voertuigen de weg opbrengen en operationele processen verduurzamen. Bussen, bestelbussen en vrachtauto's krijgen een audit van een deskundige die vervolgens een score uitgedrukt in sterren toekent voor het betreffende wagenpark. Ook krijgen bedrijven kosteloos adviezen om brandstof te besparen.

Doel van Ecostars is om de luchtkwaliteit in Rotterdam en omgeving te verbeteren. En het project, deels gefinancierd door de EU, krijgt bijval: de organisatie meldt dat er eind 2015 zeker 10.000 voertuigen in de regio gecertificeerd zijn. In de afgelopen drie maanden kregen 22 bedrijven een Ecostars-certificaat.

Esra Broekhof, programmamanager Ecostars bij de gemeente Rotterdam, zegt: "Deze bedrijven zijn zich zeer bewust van hun invloed op een schonere luchtkwaliteit in de regio Rotterdam. Met het uitreiken van dit certificaat ontvangen deze bedrijven de erkenning voor hun inspanningen op het gebied van schoon en duurzaam vervoer”.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Ecostars | Foto: By Roger Veringmeier (Own work) [GFDL or CC BY 3.0], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek