Fietskoeriers openen online platform voor same day delivery

fietskoerier

25-01-2016 16:56 | Door: Dimitri Reijerman

In totaal 18 fietskoerierbedrijven bieden voortaan hun bezorgdiensten aan via fietskoeriers.nl. Daarmee hopen de ondernemers meer same day delivery-klussen voor met name webwinkels binnen te halen.

De site is een initiatief van Cycloon uit Zwolle, Fietsexpress in Den Haag en Velocity in Nijmegen. Bedrijven kunnen via fietskoeriers.nl in 25 steden pakketjes laten bezorgen door middel van fietskoeriers. De samenwerkende fietskoerierbedrijven bundelen niet alleen hun dienstenaanbod, maar gebruiken ook een centraal facturatiesysteem.

Het platform mikt met name op bezorgklussen van webwinkels die in geheel Nederland producten willen afleveren. De fietskoeriers stellen producten van webwinkels of reguliere winkels binnen 1 à 2 uur te kunnen bezorgen. Ook leveren de koeriers in de avonduren.

Duurzame bezorgmethode

Volgens fietskoeriers.nl vormt het bezorgen van pakketjes met fietsen een simpele en snelle oplossing voor zogeheten first mile en last mile bezorging.

Bovendien is het een duurzame bezorgmethode, nu door de snelle toename van bestellingen via internet het verkeer in woonwijken dreigt vast te lopen door de talloze bestelbusjes van koeriersbedrijven. Naast dat fietskoeriers minder last hebben van opstoppingen in stedelijk gebied creëren zij ook geen uitstoot.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: fietskoeriers.nl | Foto: fietskoeriers.nl

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek