Scania en Wezenberg doen LNG-proef met ecocombi's

Wezenberg Transport

02-02-2016 07:50 | Door: Dimitri Reijerman

Wezenberg Transport en Scania Research & Developement gaan bij wijze van proef zware trucks van 50 ton op LNG laten rijden.

In Nederland mogen zogeheten treingewichten tot 50 ton de weg op. Dit opent mogelijkheden om deze zogeheten ecocombi's duurzamer te maken door de combinaties op LNG te laten rijden. Scania gaat deze 50 ton-vrachtautocombinaties samen met Wezenberg Transport, dat zich specialiseert in koel- en voedseltransporten, op de weg brengen.

Volgens de twee partijen levert het rijden van ecocombi's op LNG niet alleen een forse brandstofkostenbesparing op, maar ook een aanzienlijke reductie van de CO2-uitstoot ten opzichte van diesel.

Scania levert trucks met Euro 6-motoren die volgens het bedrijf goed presteren als zij op LNG draaien. De motoren zijn verkrijgbaar met 340 of 280 paardekrachten en zijn behalve zuiniger ook stiller dan een dieselmotor. Ook vallen dergelijke trucks binnen de Piek-norm, waardoor de ecocombi's de kwalificatie Quiet Truck hebben gekregen. Dit biedt opties om transporten uit te voeren in steden.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Wezenberg Transport | Foto: Wezenberg Transport

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek