Bol.com begint bouw van duurzaam distributiecentrum

bol.com

17-02-2016 14:54 | Door: Dimitri Reijerman

De bouw van een gloednieuw fulfilment center voor webretailer Bol.com is gestart. Het pand krijgt diverse duurzame en energiebesparende elementen, en voldoet aan het Breeam Excellent-keurmerk.

bol.com

Het distributiecentrum krijgt bij oplevering, naar verwachting in 2017, een vloeroppervlak van 135.000 vierkante meter. Logistiek adviesbureau Groenewout en FKG architecten hebben het ontwerp gemaakt, terwijl aannemer Van Wijnen uit Rosmalen het fulfilment center op het bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk bouwt.

Duurzame elementen

Bij het ontwerp kiest Bol.com voor diverse duurzame en energievriendelijke oplossingen, zoals het recyclen van water. Ook wil het bedrijf hernieuwbare energie gaan afnemen, de energie-efficiëntie van het distributiecentrum optimaliseren en medewerkers een optimaal werkklimaat aanbieden.

Dit alles moet leiden tot toekenning van het Breeam Excellent-keurmerk, de op-een-na hoogste duurzaamheidsscore die een pand kan krijgen.

Volgens Bol.com, onderdeel van het Ahold-concern, zorgt het nieuwe bedrijfspand ervoor dat het bedrijf zijn productenaanbod van 9 miljoen artikelen kan blijven aanbieden. Daarnaast komt de groei van nieuwe diensten van de webretailer, zoals 'logistiek via Bol.com'. Daarbij verzorgt het bedrijf ook het voorraadbeheer en de distributie voor zijn verkooppartners.

bol.com

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Bol.com | Foto: Bol.com

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek