DHL en Thermo King ontwerpen innovatief luchtvrachtvoertuig

DHL

17-02-2016 19:39 | Door: Dimitri Reijerman

Pakketbezorger DHL heeft samen met Thermo King, een fabrikant van koelsystemen, een innovatieve dubbeldekkerhooglader ontworpen voor cateringdoeleinden op vliegvelden. De hooglader kan meer vracht meenemen, waardoor de CO2-uitstoot daalt.

DHL

Het voertuig, gebouwd door de firma Mallaghan, is voorzien van een Thermo King UT-1200-koelmotor. Deze motor heeft volgens de fabrikant een lager brandstofverbruik dankzij GreenTech-technologie. Daarmee dalen ook de CO2-emissies. Het benedendek van het voertuig heeft extra ventilatoren om de luchtcirculatie voor de koeling te optimaliseren.

De dubbeldekkerhooglader is verder voorzien van een uitklapbaar dak. Martin Bryce, technisch manager voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland bij DHL, zegt daarover: "Het unieke aan het ontwerp van ons voertuig is dat, wanneer het in beweging is, het onder de hoogterestrictie van 4 meter van de luchthaven blijft. Als het voertuig eenmaal is aangesloten op een vliegtuig, kan het dak van het voertuig worden verhoogd en het interne liftdek worden bediend."

Extra capaciteit voor vracht

Volgens Bryce maakt dit ontwerp van de dubbeldekkerhooglader het mogelijk om 80 procent meer vracht te vervoeren. Hierdoor zijn er op een vliegveld minder voertuigen nodig, waarmee ook de CO2-emissies dalen. Het voertuig voldoet verder aan de strenge eisen die gelden voor de lage emissieszone in Londen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: All About Shipping | Foto: By Adrian Pingstone (Own work) [Public domain], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek