Deutsche Post bouwt zelf duizenden elektrische bestelwagens

Deutsche Post

05-04-2016 15:09 | Door: Dimitri Reijerman

Deutsche Post, ook eigenaar van DHL, gaat zijn eigen elektrische bestelauto's bouwen. Het postbedrijf verkreeg de know-how na de overname van de start-up Streetscooter.

De Work-bestelauto's zijn voorzien van een compacte elektromotor met een vermogen van 30 kilowatt, terwijl de accucapaciteit ligt op 20,4 kilowattuur. De actieradius ligt, afhankelijk van de belading, tussen de 50 en 80 kilometer. Er is 4,5 uur nodig om de accu's tot 80 procent te laden en 7 uur om deze geheel te laden.

Deutsche Post, dat eind 2014 Streetscooter opslokte, zegt dat het dit jaar nog 2.000 Work-bestelauto's wil bouwen. Op de langere termijn wil het postbedrijf 30.000 Streetscooter-auto's op de weg brengen. Deutsche Post houdt zelfs de optie open om, als er is voldaan aan de eigen vraag, ook elektrische voertuigen voor andere bedrijven te bouwen.

Met de introductie van de Streetscooter Work wil Deutsche Post flink besparen op zijn CO2-uitstoot. In 2020 wil het zijn CO2-emissies met 25 procent hebben verminderd ten opzichte van 2007. Bovendien maken milieuzones in en rond grote steden het steeds moeilijker om met op diesel rijdende busjes stedelijk gebied binnen te gaan.

Naast de elektrische bestelbusjes werkt Deutsche Post ook aan de inzet van elektrische fietsen en e-trikes om de post op duurzame wijze te bezorgen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Deutsche Post | Foto: Deutsche Post (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek