Duitse wegenwacht test e-bikes in binnensteden

ADAC e-bike

05-04-2016 18:34 | Door: Dimitri Reijerman

Adac, de Duitse wegenwacht, gaat in de stadscentra van Berlijn en Stuttgart e-bikes testen. Doel is om automobilisten die kampen met pech sneller te helpen.

Medewerkers van Adac gaan uitproberen of zij met de elektrische fiets de drukke centra van steden in kunnen. Daarom start de wegenwachtdienst vanaf eind april een pilot in Berlijn en Stuttgart, meldt Adac.

Aan de e-bike is een kleine aanhanger gekoppeld. Deze kan tot 70 kilo aan gereedschappen en andere benodigdheden dragen. Voor communicatie met de alarmcentrale is een tablet op het stuur bevestigd.

De e-bikes moeten de monteurs voldoende mogelijkheden bieden om kleine reparaties aan defecte personenauto's uit te voeren. In een video is bijvoorbeeld te zien dat een Adac-medewerker met behulp van een accu een auto weer laat starten.

Verder hoopt Adac met het duurzame vervoersmiddel de aanrijtijden in drukke steden te reduceren, waardoor een automobilist met pech sneller weer op weg kan worden geholpen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Adac | Foto: Adac (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek