Nijmegen biedt mobiele walstroomgenerator op biogas

Waal Nijmegen

11-04-2016 08:00 | Door: Dimitri Reijerman

Binnenvaartschepen kunnen in Nijmegen voortaan gebruikmaken van een walstroomgenerator op biogas. Daarmee hoeft de eigen dieselgenerator niet te draaien.

De mobiele walstroomgenerator is sinds deze week voor binnenvaartschippers beschikbaar en wordt ingezet als aanvulling op de vaste walstroomkasten langs de Waal. De gemeente Nijmegen verwacht vooral vraag vanuit de diverse kanaalhavens en de tijdelijke haven aan de noordkant van de stad.

Met de mobiele walstroomgenerators wil de stad toch walstroom kunnen aanbieden op plaatsen waar vaste aansluitingen ontbreken. Doordat de mobiele generator op biogas draait en de dieselgenerators van de binnenvaartschepen niet langer hoeven te draaien, dalen de emissies van broeikasgassen. Ook zijn de mobiele walstroomgenerators stiller dan dieselgeneratoren.

De generators zijn in handen van Mobiele Stroom. Het bedrijf werkt daarbij samen met de gemeente Nijmegen. De tarieven voor mobiele walstroom zijn gelijk aan vaste walstroomtarieven.

walstroom

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Gemeente Nijmegen | Foto: Gemeente Nijmegen (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek