SpaceX weet raket op ponton in zee te laten landen

11-04-2016 17:26 | Door: Dimitri Reijerman

SpaceX is er afgelopen weekend in geslaagd om de eerste trap van een Falcon 9-raket te laten landen op een drijvend ponton dat in zee dreef.

Het ponton dreef in de Atlantische Oceaan. Mede door de deining is het laten landen van de draagraket op een drijvend platform een uiterst complexe taak. Vier eerdere pogingen waren allen mislukt. Dit keer was de landing op zee wel succesvol nadat een landing vorig jaar op land ook al was gelukt.

De Falcon 9-raket was eerder gelanceerd vanaf Cape Canaveral. De Dragon-ruimtecapsule voor de CRS-8-missie bracht benodigdheden naar het ISS.

Met de geslaagde vlucht is SpaceX, opgericht door Elon Musk, hard op weg om zijn primaire doelstelling, het goedkoper maken van ruimtevaart, te behalen. Meer over dit duurzame en innoverende business model van SpaceX leest u in onze business check-up.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: SpaceX | Foto: SpaceX

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek