Sjipit mikt op lege retourritjes voor duurzaam goederenvervoer

14-04-2016 07:59 | Door: Dimitri Reijerman

De start-up Sjipit is na een pilotfase begonnen met de uitrol van zijn online marktplaats en de bijbehorende app. Sjipit wil op een duurzamere wijze het goederenvervoer bij elkaar brengen.

Sjipit wil gebruikmaken van ondernemers en bedrijven die onderweg zijn en spullen mee kunnen nemen. Deze lege laadruimte is volgens de start-up te benutten voor het meenemen van grotere producten van bijvoorbeeld Marktplaats, zoals bankstellen of speelgoed.

Zakelijke weggebruikers met een busje, auto of vrachtwagen kunnen de goederen tijdens een rit afhalen en brengen voor een vooraf afgesproken bedrag. De prijs en aflevertijd worden via de app van Sjipit geregeld.

Pilotfase

Sjipit zegt een pilotfase met honderden gebruikers goed te hebben afgerond en nu wil het bedrijf zijn diensten landelijk gaan aanbieden. Op termijn hoopt de start-up ook in het buitenland zijn diensten aan te kunnen bieden.

Er zijn meer diensten actief die de loze ruimte van bedrijven en particulieren in auto's en busjes willen benutten. Een van hen is PickThisUp.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Sjipit

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek