Green Deal voor duurzame stadslogistiek wint prijs

stad

18-04-2016 09:02 | Door: Dimitri Reijerman

Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (Zes) heeft de Green Deal Awards 2016 gewonnen. De jury meent dat het project om transport en logistiek in de stad te verduurzamen 'lef en visie' toont.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) bekijkt eerst of de aangemelde Green Deals aan de indieningeisen voldoen, waarna de prijzen door een jury worden toegekend. De prijs is bedoeld voor Green Deals die volgens de jury aansprekende (tussen)resultaten laten zien en een 'groen- en groeipotentieel' hebben.

Het Zes-project, dat dit jaar won, is in de ogen van de jury de best lopende Green Deal van dit moment. De deelnemers hebben volgens de jury 'lef en visie' getoond door snel hun plannen te concretiseren, zo schrijft Logistiek.nl.

Emissievrije stadslogistiek

De Zes-deelnemers willen stadsdistributie en -logistiek emissievrij verwezenlijken. In 2030 zouden deze processen vrijwel geen CO2-, NOx- en fijnstofemissies meer moeten produceren.

Bij de oprichting van het Zes-project in 2014 deden al 54 partijen mee, waaronder verladers, brancheorganisaties, overheden en retailers. Inmiddels is dit aantal gegroeid tot meer dan zeventig deelnemers.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Logistiek.nl | Foto: By Mark Fischer (Bangkok Expressway) [CC BY-SA 2.0], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek