Nieuwe containerterminal gebruikt elektrische havenkranen

R.B.C. terminal

25-04-2016 12:26 | Door: Dimitri Reijerman

R.B.C. Terminal heeft in de Botlek een duurzame containerterminal in gebruik genomen. Zo gebruikt de terminal elektrisch aangedreven havenkranen.

De gloednieuwe overslag van R.B.C. Terminal is gespecialiseerd in de opslag van beladen en lege (tank)containers met of zonder gevaarlijke stoffen. Daarom is de terminal voorzien van een gecertificeerd vloeistofdicht terrein met een speciaal rioolstelsel.

Dit stelsel kan in geval van nood meer dan 30 kubieke meter aan vloeistoffen opvangen, samen met een noodopslag van 1.200 kubieke meter voor product- en bluswater. De rioolsystemen kunnen bovendien onmiddelijk worden gesloten, ter voorkoming van uitstroming naar het oppervlaktewater en milieuvervuiling.

Om de CO2-uitstoot van de terminal verder te verminderen, gebruikt R.B.C. geheel elektrische mobiele havenkranen. De zogeheten reachstackers, voertuigen die containers verplaatsen, zijn op hun beurt uitgevoerd met stille, zuinigere en minder vervuilende motoren.

Volgens R.B.C. Terminal is zijn nieuwe terminal in de Botlek optimaal bereikbaar via het land en water. Wel bekijkt het bedrijf of het mogelijk is om een spooraansluiting te realiseren zodat een volledig multimodale hub ontstaat.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: R.B.C. Terminal | Foto: R.B.C. Terminal

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek