DHL-drone bezorgt pakketjes bijna 4 keer sneller dan auto

DHL drone

10-05-2016 12:03 | Door: Chris Thijssen

De Duitse koeriersdienst DHL heeft tijdens een test een onbemand vliegtuigje pakketjes bijna vier keer sneller laten bezorgen dan een auto.

DHL voerde de test uit tussen januari en maart in het dorp Reit im Winkl in de Beierse Alpen. De onbemande drone, door DHL ‘parcelcopter’ genoemd, transporteerde 130 pakketjes van of naar een packstation in het dorp. Daar konden klanten hun pakketje afgeven of afhalen.

Volgens de koeriersdienst was de drone in staat om zware ladingen te vervoeren en moeilijk bereikbare terreinen te bereiken. De parcelcopter wist onder meer dringend gevraagde medicijnen en sportuitrustingen te leveren in amper 8 minuten. Een auto zou over dezelfde afstand, zo'n 8 kilometer, in dat gebied zo’n 30 minuten doen, stelt DHL.

DHL packstation

Dunbevolkte gebieden

DHL voert al langer tests uit met de bezorging van pakketjes door drones. De parcelcopter, van de derde generatie, is in staat pakketjes tot 2 kilo te dragen. Daarnaast kan het vliegtuig een hoogte van 1.200 meter boven zeeniveau halen.

Het Duitse koeriersdienst gaat de drones vooral in dunbevolkte gebieden inzetten. Om nieuwe tests mogelijk te maken, zegt DHL de komende maanden de verzamelde data te analyseren.

Hybride drone

Ook andere bedrijven testen dronebezorging. Zo voert Amazon onder meer een proef uit waarbij een hybride drone over afstanden tot circa 25 kilometer pakketjes kan afleveren. Logistiek dienstverlener UPS onderzoekt daarnaast hoe drones levensreddende middelen, zoals bloed en vaccins, over de hele wereld kunnen bezorgen. Hiervoor voert het transportbedrijf een project in Rwanda uit.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Deutsche Post DHL Group | Foto’s: Deutsche Post DHL Group (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek