Nieuwe containerspoorweg verbindt Antwerpse haven en Venlo

Cabooter

20-05-2016 09:40 | Door: Chris Thijssen

Een nieuwe containerspoorverbinding tussen de Antwerpse haven en Venlo moet containertransport duurzamer laten plaatsvinden en vertraging door files voorkomen.  

De nieuwe containerspoorverbinding tussen de haven van Antwerpen en Venlo wordt op 23 mei in gebruik genomen. De railshuttle-dienst is een gemeenschappelijk project van het Havenbedrijf Antwerpen, de railgoederenspecialist Cabooter Railcargo uit Venlo en de Duitse binnenvaarthaven Duisburg.

De trein vertrekt vier keer per week, vanaf kaai 1700 aan het Deurganckdok in de Antwerpse haven, richting de railterminal van Cabooter in Venlo.

Filevrij en duurzaam transport

Volgens de haven staat de supply chain-benadering meer dan ooit centraal in Antwerpen. De talrijke goederen moeten niet alleen efficiënt worden behandeld in de haven, maar ook op betrouwbare en snelle wijze hun weg vinden naar het achterland. Het kunnen aanbieden van voldoende intermodale verbindingen is daarvoor cruciaal, stelt de haven van Antwerpen.

In tegenstelling met goederenvervoer over de weg, dat te maken heeft met filevorming en milieuproblemen, kan goederenvervoer per spoor bovendien filevrij en duurzaam plaatsvinden.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Haven van Antwerpen | Haven van Antwerpen (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek