Eneco plaatst 22.000 zonnepanelen op sorteercentra PostNL

PostNL

02-06-2016 12:01 | Door: Chris Thijssen

Negentien pakkettensorteercentra van PostNL krijgen in totaal 22.000 zonnepanelen op het dak. De zonnepanelen worden geïnstalleerd door Eneco.

Het sorteercentrum in Den Hoorn heeft op donderdag de primeur met de installatie van zonnepanelen. De andere locaties volgen in de loop van dit jaar. Per locatie installeert Eneco 1.160 panelen, goed voor de opwekking van ruim 40 procent van het stroomverbruik van een gemiddeld pakkettensorteercentrum.

Gezamenlijk moeten de 22.000 zonnepanelen circa 4,8 miljoen kilowattuur per jaar aan groene stroom opwekken, vergelijkbaar met stroomverbruik van zo’n vijftienhonderd huishoudens.

Verduurzaming bedrijfsvoering

“Als alle panelen geplaatst zijn, is PostNL een van de grootste opwekkers van zonnestroom in Nederland”, zegt Gerrit Mastenbroek, directeur pakketten en logistiek van PostNL. “Hiermee zetten we een belangrijke stap in de verdere verduurzaming van onze bedrijfsvoering.”

Bram Poeth, directeur van Eneco Zakelijk, ziet de belangstelling voor zonnestroom vanuit het bedrijfsleven toenemen, zei hij onlangs in een uitzending van DuurzaamBV Radio.

“We helpen steeds meer grote organisaties om de impact van hun energieverbruik op het klimaat terug te dringen. Voor bedrijven met een groot dakoppervlakte ligt de keuze voor zonnepanelen, die steeds beter én goedkoper worden, voor de hand”, zegt Poeth in een persbericht.

“Dat een duurzame koploper als PostNL nu voor deze grote schaal kiest, zal die ontwikkeling naar onze verwachting een grote duw geven."

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Eneco | Foto: Eneco (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek