Haven LA claimt primeur met terminal op hernieuwbare energie

Haven van Los Angeles

06-06-2016 14:22 | Door: Chris Thijssen

De haven van Los Angeles krijgt een 16 hectare grote vrachtterminal die volledig op hernieuwbare energie draait.

De installatie wordt in juni gebouwd op de Pasha Green Omni Terminal Demonstration Project in de haven van Los Angeles. Volgens de haven is de terminal ’s werelds eerste die al zijn energie uit hernieuwbare bronnen haalt. Wanneer het nodig is, kan de terminal zelfs volledig off-grid opereren.

De haven van Los Angeles voert het $ 26,6 mln kostende project samen met het transportbedrijf Pasha Stevedoring and Terminals (Pasha) uit.

Infographic

Laadinfrastructuur

De Pasha-terminal krijgt een zonne-microgrid met een dakinstallatie van 1,03 megawatt, een 2,6 megawattuur-batterijopslagsysteem, laadinfrastructuur en een energiemanagementsysteem. Het project omvat daarnaast een behandelsysteem voor voertuiguitstoot en negen emissieloze elektrische voertuigen, waaronder tractors en vorkheftrucks.

Volgens Pasha moeten de duurzame maatregelen de uitstoot van broeikasgassen met 3.200 ton per jaar verminderen.

Schone energie

“Dit is een Wright Brothers-moment”, zegt Jeffrey Burgin, senior vice president van Pasha. “We gaan het paradigma van hoe grote industriële locaties kunnen draaien op schone energie veranderen. We hebben er alle vertrouwen in dat dit haalbaar is.”

Naar verwachting neemt de constructie van de terminal twee jaar in beslag. Pasha steekt $ 11,4 mln in het project. Daarnaast is $ 14,5 mln afkomstig van de California Air Resource Board.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Port of Los Angeles | Header-foto: tdlucas5000, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven), Infographic: Port of Los Angeles


 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek