Hoe een slimme bezorgbox CO2-uitstoot vermindert

Bringme

07-06-2016 10:18 | Door: Chris Thijssen

De start-up Bringme maakt het ontvangen en verzenden van pakketjes eenvoudig door een systeem van boxen te koppelen aan een app. Koeriers kunnen een pakket afleveren in zo’n box, waarna de consument het daar kan ophalen.

De boxen bevinden zich in bedrijven, schoolgebouwen en appartementencomplexen. Wanneer een koerier een pakketje in de Bringme Box heeft achtergelaten, ontvangt de consument een bericht waarin staat in welke box het pakket zich bevindt. Daarnaast ontvangt de consument een unieke toegangscode waarmee hij de box kan openen.

Volgens Bringme draagt gebruik van de boxen bij aan een verlaging van de CO2-uitstoot, omdat de koerier de zending nooit een tweede of derde keer hoeft aan te bieden. Daarnaast kunnen er eenvoudig gebundelde leveringen en ophalingen worden uitgevoerd, stelt de Leuvense start-up.

Vastgoedontwikkelaars

Bringme werkt in Nederland samen met alle koeriersdiensten. Volgens de start-up hebben in de Benelux daarnaast meer dan 100.000 mensen toegang tot een Bringme Box.

De boxen staan in Nederland onder meer bij bedrijven en instellingen als Achmea, Wageningen Universiteit, Menzis, Isala en FrieslandCampina. Ook vastgoedontwikkelaars, zoals Verwey Vastgoed en Park Strijp Beheer, plaatsen een box in hun residentiële projecten.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Bringme | Foto: Bringme (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek