Bubble Post lanceert elektrische fietsbestelwagen in Brussel

Brussel

09-06-2016 18:32 | Door: Chris Thijssen

De stadskoeriersdienst Bubble Post maakt in Brussel voortaan gebruik van een elektrische fietsbestelwagen.

Dat schrijft Flows. De Gentse start-up zet de zogeheten Tortuga XL in eerste instantie in voor bezorgdiensten in Brussel. Daar worden nu de eerste tien exemplaren ingezet. Daarna moeten Gent en Sint-Niklaas volgen, evenals Nederlandse steden, zoals Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.

De capaciteit van de Tortuga XL is groter dan die van één laadpallet. De bruikbare ruimte is 2,5 kubieke meter. Daarin kan de start-up tot 250 kilo vervoeren. Volgens Bubble Post verschilt de fietsbestelwagen van veelgebruikte cargofietsen.

Zo heeft de Tortuga XL geen fietsketting en bevindt de elektrische aandrijving zich onder de laadbak. Desondanks biedt de fietsbestelwagen, met een grote wendbaarheid en beperkte omgang, toch de voordelen van een fiets in de stad, stelt Dirk Verhaeghe van The Opportunity Factory, het bedrijf dat de fietsbestelwagen ontwierp.

Meest efficiënte route

Bubble Post, sinds september actief in Nederland, levert bestellingen vanuit depots aan de randen van steden met cargofietsen en elektrische voertuigen. Een zelfontwikkeld IT-systeem berekent de meest efficiënte route voor bezorging.

De start-up lanceerde onlangs ook een andere innovatie in zijn voertuigenvloot. Zo heeft Bubble Post zijn cargofietsen voorzien van koelruimtes, waarmee de start-up zijn service voor versproducten kan uitbreiden.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Flows | Foto: Mzximvs VdB, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek