Efficiëntie in de openbare ruimte: PostNL speurt onkruid op

postnl postbezorgers

14-06-2016 12:02 | Door: Erik Verheggen

Postbezorgers brengen in een deel van Twente de onkruidontwikkeling in kaart. Zij kennen hun wijk het beste, redeneren PostNL en Twente Milieu.

De postbezorgers hebben een smartphone-app tot hun beschikking waarmee ze op 95 afgesproken locaties foto’s kunnen maken en doorsturen naar Twente Milieu. De reinigingsdienst kan daarmee de best passende bestrijdingsmethodes inzetten, meldt Afvalgids.

Twente Milieu hoeft door de samenwerking niet zelf de routes te rijden waar de postbezorgers toch al aanwezig moeten zijn. De pilot duurt zeventien weken en vindt plaats in de gemeente Borne en een deel van de gemeenten Almelo en Hof van Twente.

Eerder al deed PostNL een proef in Schiedam. Postbezorgers in de Zuid-Hollandse plaats signaleerden daar zwerfafval of bijvoorbeeld schade aan afvalcontainers.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Afvalgids | Foto: Franklin Heijnen, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek