CO2-beloningsprogramma van AkzoNobel valt in de prijzen

Coating

23-06-2016 12:29 | Door: Chris Thijssen

Het programma waarmee AkzoNobel geld uitkeert aan rederijen die door gebruik van speciale coatings hun CO2-uitstoot verminderen, is uitgeroepen tot Environmental Leader Product of the Year 2016.

Met het programma moedigt AkzoNobel rederijen aan rompcoatings met biociden te vervangen door coatings zonder schadelijke chemicaliën, zoals Intersleek van AkzoNobel. Deze coating voorkomt de aangroei van schelpen en algen op scheepsrompen. De coating is niet giftig voor het zeeleven, maar zo glad dat organismen er niet aan kunnen hechten.

Het gebruik van deze gladde scheepscoatings levert rederijen niet alleen brandstofbesparing op, maar ook een bijverdienste in de vorm van CO2-rechten.

Duurzame scheepvaart

Het programma van AkzoNobel viel in de smaak bij de jury van de Environmental Leader Product of the Year 2016, een prijs bedoeld voor bedrijven die het verschil maken op het gebied van energie-, ecologisch en duurzaam management.

Volgens de jury speelt het beloningssysteem van AkzoNobel een belangrijke rol om ecologisch en energiemanagement in de scheepvaartindustrie te bevorderen.

“Intersleek is een mooie technologie om de uitstoot van broeikasgassen in de scheepvaart te verminderen. De CO2-kredietmethodiek zal rederijen aanmoedigen dit te adopteren”, aldus de jury in een persbericht. “Dit zou een zeer invloedrijk initiatief kunnen worden, dat de industrie richting een duurzame scheepvaart leidt.”

$ 60.000 aan CO2-rechten

De Griekse tank- en bulkschiprederij Neda Maritime Agency was eerder dit jaar de eerste die CO2-rechten van AkzoNobel ontving. Het bedrijf kreeg 13.375 aan CO2-rechten, wat neerkomt op ongeveer $ 60.000.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: AkzoNobel | Foto: AkzoNobel (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek