Horecagroothandel zet koeltrucks met zonnepanelen in

Brinkman

27-06-2016 16:35 | Door: Chris Thijssen

Brinkman, horecagroothandel voor producten van onder meer Campina, Kips en Van Oordt, gebruikt sinds kort twee Renault Trucks D die voor de koeling gebruikmaken van zonne-energie.

Volgens Brinkman zijn de distributietrucks als eerste in Nederland uitgevoerd met het Solcar-koelsysteem. Met dit systeem wordt energie voor de koeling opgewekt met behulp van zonnepanelen op het dak van de trucks.

Volgens Maurice Brinkman, directeur-eigenaar van de groothandel, dragen de trucks bij aan een beter milieu. “Wij rijden daarmee schoner en stiller. Het was een extra investering, maar die halen we er uiteindelijk uit door het verlaagde brandstofverbruik”, zegt hij. “Bovendien geeft het ons bij openbare inschrijvingen een streepje voor.”

Efficiënt laden

De koelwagens hebben behalve een hydraulische laadklep ook drie zijdeuren, die chauffeurs in staat stellen efficiënt te laden en leveren, zegt Brinkman. “De kratten voorin zijn snel bereikbaar en de laadklep hoeft alleen open voor de rolcontainers met grotere bestellingen.”

Dit maakte het voor Brinkman mogelijk te kiezen voor een 6,5-tons uitvoering, die door een kleine wielmaat extra laag kon worden uitgevoerd. "Van Dijk heeft daar prima in meegedacht en samen met carrosseriefabriek Harderwijk de maximale laagte weten te bereiken door een aangepast frame en een iets minder dik uitgevoerde laadvloer", zegt Brinkman.

Stadslogistiek

Volgens hem zijn ook de overige afmetingen van de distributietrucks zo compact mogelijk gehouden. Door de breedte van slechts 2,15 meter kunnen de trucks in de binnenstad tussen de paaltjes door. Daarnaast heeft het model een korte wielbasis.

Met de nieuwe trucks speelt Brinkman naar eigen zeggen in op de groeiende vraag van bedrijfsrestaurants, cateraars, horeca en sport- en schoolkantines in het verzorgingsgebied tussen Amsterdam, Utrecht, Arnhem en Breda.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Brinkman | Foto: Brinkman (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek