Rotterdams bedrijf biedt elektrisch transport voor de stad

Elektrisch transport

05-07-2016 09:36 | Door: Chris Thijssen

Het Rotterdamse transportbedrijf Breytner biedt met elektrische wagens emissieloze stadsdistributie voor partijen met goederen bestemd voor binnensteden. De wagens worden opgeladen met zonnestroom.

Breytner kan met de inzet van 19-tons volledig elektrische vrachtwagens ook goederenstromen met grotere volumes en meerdere stops bedienen. Door het gebruik van wissellaadbakken kunnen goederen daarnaast over een langere afstand worden vervoerd.

Hierbij wordt het aanvoertraject op de reguliere manier ingevuld, waarna de elektrische vrachtwagens de goederen volgens Breytner schoon en stil op de plaats van bestemming afleveren.

Zonnestroom voor elektrisch transport

De benodigde stroom voor de vrachtwagens is afkomstig van zonnepanelen bij het distributiecentrum van het bedrijf. "We kunnen hier de hele dag mee rond rijden om winkels te bevoorraden", zegt Marie-José Baartmans van Breytner tegen RTV Rijnmond. Dat de wagens geen back-up hebben is vogens Baartmans geen probleem. "In de nacht laadt de vrachtwagen op bij het distributiecentrum."

Breytner komt voort uit een samenwerking tussen logistiek specialisten Baartmans en Vlot Holding. Door de ervaring en ambitie van deze partijen te bundelen, kan Breytner een zero-emissie-totaaloplossing aanbieden voor zowel B2C- als B2B-leveringen. Dat doet het bedrijf in eerste instantie voor landelijke retailers in Rotterdam. Onlangs trad Breytner al toe als koploper in de Green Deal 010 Zero Emissie Stadslogistiek.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Breytner, RTV Rijnmond | Foto: Breytner (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek