Just Eat bezorgt maaltijden met zelfrijdende robots

Zelfrijdende robot

07-07-2016 12:29 | Door: Chris Thijssen

Maaltijdenbezorger Just Eat gaat de bezorging van maaltijden door zelfrijdende robots testen. De tests starten in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zwitserland.

Just Eat voert de tests uit in samenwerking met robotfabrikant Starship Technologies, een bedrijf dat in 2014 werd opgericht door medeoprichters van Skype. Naast Just Eat, doen ook de bedrijven Hermes en Metro Group in Duitsland en de Londense start-up Pronto mee aan de tests.

Als onderdeel van de pilot worden in vijf steden, waaronder Londen, Düsseldorf en Bern, tientallen robots ingezet voor de eerste testbezorgingen. De robots zijn bedoeld voor het afleveren van pakketjes, boodschappen en maaltijden aan consumenten in een radius van 3 tot 5 kilometer. De robots kunnen autonoom rijden, terwijl ze door menselijke operatoren in controlekamers worden gemonitord.

Duurzame bezorging

Starship heeft de robots naar eigen zeggen de afgelopen negen maanden in twaalf landen uitvoerig getest. De robots reden tijdens deze tests bijna 8.000 kilometer en bedienden meer dan 400.000 mensen zonder ongelukken te veroorzaken.

De deelnemende bedrijven zien de robots niet alleen als een innovatie die het gemak voor consumenten vergroot, maar ook als een duurzamer alternatief voor bezorgingen die worden uitgevoerd met auto’s of scooters.

Zelfrijdende robot Domino’s

Ook pizzaketen Domino’s test een autonome bezorgrobot. Vanaf eind augustus bezorgt een robot van het bedrijf pizza’s op de campus van de Universiteit Twente.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Starship Technologies | Foto’s: Starship Technologies (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek