Hoe een award magazijnen veiliger en gezonder maakt

Veilig magazijn

13-07-2016 19:18 | Door: Chris Thijssen

Schneider Electric, Jumbo Supermarkten, DHL Supply Chain en Docdata Fulfilment zijn genomineerd voor de Prijs Veiligste Magazijn 2016. De prijs moet de veiligheid en gezondheid van werknemers vergroten.

Deze bedrijven zijn genomineerd in de categorie grote magazijnen. In de categorie kleine magazijnen heeft de jury de bedrijven Fast & Fluid Management in Sassenheim, Janssen Biologics in Schiphol-Rijk en Abbott Biologicals in Olst geselecteerd.

De Prijs Veiligste Magazijn is bestemd voor het magazijn, warehouse of distributiecentrum waarin veiligheid het best is verankerd in de dagelijkse operatie. Naast veiligheid let de jury ook op ergonomie en welzijn.

Hogere veiligheid

Zo moeten deelnemende bedrijven op het inschrijfformulier vragen beantwoorden over onder meer het voorkomen van ongevallen en schade, ergonomisch verantwoorde arbeidsmiddelen en magazijninrichting, en de tevredenheid van werknemers.

Elke deelnemer maakt kans op een geldbedrag. Gouden beoordelingen ontvangen € 1.000, zilveren € 750 en bronzen € 500. Een geldbedrag is volgens de organisatie echter niet de belangrijkste reden om mee te doen aan de Prijs Veiligste Magazijn. Door mee te doen aan de prijs zetten ondernemingen een extra stap naar hogere veiligheid binnen de logistieke werkomgeving, stelt de organisatie.

Prijs als extra stimulans

Uit reacties van eerdere edities blijkt dat bedrijven deelname aan de verkiezing beschouwen als een impuls om de veiligheid nog verder te vergroten. Daarnaast is deelname volgens de organisatie een extra stimulans voor het personeel om nog veiliger te werken.

Zo selecteert de jury op basis van de inschrijfformulieren tien bedrijven die een gratis veiligheidscheck krijgen van ervaren inspecteurs. De resultaten van deze inspecties worden teruggekoppeld in een rapport, dat aanknopingspunten biedt om de veiligheid verder te vergroten.

Vorig jaar sleepten Ceva Logistics en Akzo Nobel Coatings de prijs in de wacht.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Prijs Veiligste Magazijn | Foto: public domain

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek